Som Fysiurgisk Hesteterapeut arbejder jeg udelukkende med blide teknikker, som ikke kan lave skade på raske heste.

Jeg arbejder ikke på syge- eller medicinerede heste.

Jeg stiller ikke diagnoser eller igangsætter terapi på deciderede skader, som ikke er udredt af dyrlæger først.

Hvis jeg er i tvivl, beder jeg altid om at få en dyrlæges vurdering eller behandling ind over forløbet.

Jeg “skræller” løget, ment på den måde, at jeg løsner spændinger og indskrænkninger af hestens bevægemønster. Disse spændinger, skævheder og låsninger kan være et produkt af hestens aflastning fra en anden skade, som måske først viser sig, når vi har løsnet hesten om. Terapien kan ikke være årsag til disse skader, men vil i nogle tilfælde løsne op på en sådan måde, at man først opdager hestens primære problem undervejs i processen.

Som Hesteterapeut kan jeg ikke erstatte en dyrlæge, men supplere med fysisk terapi, hvor dette måtte være relevant.

Jeg behandler altså ikke sygdomme eller akutte skader, men hjælper med afspænding og øget bevægelighed, hvilket fremmer præstation og velvære.